تحصیل در ترکیه
تحصیل در ترکیه امروزه یکی از گزینه هایی است که پیش روی افراد جویای فرصت های تحصیلی قرار دارد.
ترکیه به عنوان کشور همسایه در غرب ایران قرار دارد و کسانی که در ایران زندگی می کنند می توانند برای تحصیل به عنوان گزینه مناسبی به آن فکر کنند زیرا از نظر صدور ویزا و محدودیت های پاسپورت کشور ایران گزینه خوبی محسوب می شود.
حتی دانشجویان در این کشور می توانند بعد از مدتی پاسپورت ترکیه را دریافت کنند.
برای آگاهی از اعتبار پاسپورت ترکیه مقاله پاسپورت ترکیه و ارزش آن را بخوانید.
روابط خوب دو کشور ترکیه و ایران سبب ساده شدن سفر به کشور ترکیه شده است که جزو مزیت های تحصیل در ترکیه محسوب می شود.
همانند کشور ایران و بسیاری دیگر از کشورهای جهان طول دوره کارشناسی یا لیسانس در کشور ترکیه 4 سال است و مدت تحصیل در دوره کارشناسی ارشد 2 سال طول می کشد.
امکان تحصیل در ترکیه به زبان ترکی و انگلیسی وجود دارد ولی معمولا هزینه تحصیل به زبان انگلیسی بیش تر از هزینه تحصیل به زبان ترکی خواهد بود.
در زمان حال شاهد افزایش تعداد دانشجویان متقاضی تحصیل در ترکیه هستیم. از مهم ترین دلایلی که سبب می شود دانشجویان بین المللی خواهان تحصیل در ترکیه باشند، هزینه های تحصیل پایین نسبت به کیفیت آموزشی مناسب در این کشور است.
امکان اخذ بورسیه تحصیلی در همه مقاطع تحصیلی برای متقاضیان تحصیل در ترکیه نیز وجود دارد. بورسیه های گوناگون قسمت های مختلفی از هزینه های زندگی در ترکیه را پوشش می دهند. برخی از بورسیه ها هزینه های سکونت و اقامت، هزینه های تحصیل در دانشگاه و بیمه درمانی را تقبل می کنند.
کشور ترکیه علاوه بر این که مقصد تحصیلی پر طرفداری است، یکی از مقاصد گردشگری پرطرفدار نیز به حساب می آید و دارای طبیعت چشم و نواز است و به عنوان یکی از مقاصد معروف برای گذراندن تعطیلات به حساب می آید.
ترکیه از لحاظ جغرافیایی در منطقه ای استراتژیک قرار گرفته است و نقطه اتصال قاره آسیا و اروپا است. در این کشور شاهد تلاقی دو فرهنگ شرق و غرب هستیم و می توان گفت که ترکیه از لحاظ فرهنگی هم غنی است.
نظام سیاسی کشور ترکیه جمهوری است و سیستم اقتصادی لیبرال در آن جریان دارد.
قومیت های زیادی در کشور ترکیه در کنار یکدیگر زندگی می کنند. همین مورد یکی از دلایل فرهنگ غنی کشور ترکیه است.
سیستم دانشگاه و آموزش در کشور ترکیه از متدهای آموزشی به روز استفاده می کنند که سبب می شود تحصیل در ترکیه و مدارک کسب شده در مراکز آموزشی ترکیه از اعتبار جهانی برخوردار باشند.
کشور ترکیه در مقایسه با کشورهای اطراف در منطقه خاورمیانه دارای سطح رفاه و امنیت بالاتری است و از این لحاظ دارای جایگاه بهتری در میان کشورهای همسایه می باشد.
زندگی دانشجویان در ترکیه
ترکیه دارای دانشگاه های دولتی و خصوصی می باشد که هر کدام از آن ها می توانند فرصت های مناسبی برای تحصیل دانشجویان را فراهم کنند. دانشگاه های ترکیه دارای شرایط آموزشی مناسبی هستند و امکانات خوبی در اختیار دانشجویان قرار می دهند. آزمایشگاه، کتابخانه، شرکت در انجمن ها و تشکل های دانشجویی جزو امکاناتی هستند که دانشجویان می توانند از آن ها بهره مهند شوند.
همانطور که می دانید کشور ترکیه در سیاست های اقتصادی و اجتماعی خود تا حد زیادی از غرب پیروی می کند و خواستار رساندن سطح رفاه و کیفیت به کشورهای غربی است و تا حد زیادی نیز در این کار موفق عمل کرده است. با وجود کیفیت زندگی بالا، هزینه های زندگی در کشور ترکیه نسبت به کشورهای اروپایی بسیار کم تر و مقرون به صرفه تر خواهد بود.
مردم ترکیه از لحاظ فرهنگی و اجتماعی مردمانی خونگرم و مهمان نواز هستند. این مورد باعث می شود که افراد در سفر و مهاجرت به این کشور زود تر بتوانند جذب اجتماع شوند و به بافت اجتماعی کشور عادت کنند.
بحث تغذیه و حمل و نقل دانشجویان یکی از مواردی هستند که دانشجویان مشغول به تحصیل در ترکیه هر روز با آن سر و کار دارند و به آن نیاز دارند.
در ترکیه به این موارد فکر شده است و تدابیری اندیشیده شده اند که دانشجویان خارجی به راحتی بتوانند از آن ها استفاده کنند و دچار سر در گمی نشوند.
ارائه سه وعده غذایی در دانشگاه های ترکیه در هر روز انجام می شود. معمولا وعده های غذایی در سلف دانشگاه ارائه می شوند.
در رابطه با سیستم حمل و نقل لازم به ذکر است که در کشور ترکیه می توان از مترو و اتوبوس، تراموا و یا تاکسی به راحتی استفاده نمود و جا به جایی از مکانی به مکان دیگر بسیار آسان است.
برای جا به جایی دانشجویان در سطح شهر نوعی از کارت های تخفیف چاپ شده اند که هزینه های حمل و نقل آن ها را بسیار کم تر می کند.
تعداد دانشگاه هایی که برای دسترسی به این امکانات به دانشجویان آموزش های کافی را ارائه می دهند در ترکیه زیاد است و سبب می شوند که برخی از دغدغه های دانشجویان کاهش یابند.
امکانات خوابگاهی دانشگاه های ترکیه نیز مناسب می باشند. هر دانشگاه می تواند دارای چند خوابگاه باشد که معمولا در فاصله کمی از یکدیگر قرار دارند. دانشجویان می توانند خوابگاه های دولتی و یا خصوصی اجاره کنند.
خانه و مسکن برای تحصیل در ترکیه
علاوه بر اجاره خوابگاه های دانشگاه گزینه دیگری نیز برای اسکان دانشجویان وجود دارد. آن ها می توانند در ترکیه اقدام به اجاره خانه نمایند. خانه، آپارتمان و یا اتاق هایی که در اطراف دانشگاه وجود دارند گزینه های مناسبی برای سکونت دانشجویان هستند.
معمولا اجاره خانه هایی که به مرکز شهر نزدیک هستند بیش تر از خانه یا آپارتمان هایی خواهد بود که از ساختمان اصلی دانشگاه فاصله دارند.
گزینه ای که پیش روی دانشجویان قرار دارد و بسیاری از آن ها می توانند مورد استفاده قرار دهند امکان زندگی اشتراکی در یک خانه یا آپارتمان است.
دانشجویان می توانند با یکدیگر در یک خانه زندگی کنند و هزینه های اجاره و ملزومات دیگر زندگی را با یکدیگر تقسیم کنند.
همچنین دانشجویان می توانند با افتتاح حساب بانکی بین المللی و ارزی در ترکیه برای خود اقدام کنند.
نکته ای که حتما باید ذکر شود این است که هزینه های زندگی و امکانات رفاهی در دانشگاه و شهرهای مختلف با یکدیگر یکسان نیستند و با یکدیگر تفاوت دارند، از این رو بهتر است که در مورد دانشگاه و دانشکده و شهر خاصی که قصد تحصیل در آن را دارید تحقیق نمایید و به اطلاعات کلی در مورد یک کشور اکتفا نکنید.
در بسیاری از کشورهای دنیا پراکندگی در سطح کشور زیاد است و قسمت های مختلف کشور از جنبه های مختلف با یکدیگر شبیه نیستند.
دانشگاه های ترکیه
در ترکیه تعداد بیش از 200 دانشگاه وجود دارد که بیش تر آن ها توسط دولت ترکیه اداره می شوند. دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه برای پیش بردن دوره های آموزشی از توافق نامه بولونیا تبعیت می کنند و دوره ها را بر اساس متدهای روز اروپایی پیش می برند.
تعدادی از دانشگاه های ترکیه در سیستم اراسموس پلاس عضویت دارند. در این برنامه امکان تبادل دانشجویان بین المللی وجود دارد.
تفاوت دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه
دانشگاه های دولتی ترکیه همان طور که از نام آن ها پیداست توسط دولت این کشور پایه گذاری شده اند. هزینه هایی که این دانشگاه ها از دانشجویان دریافت می کنند به نسبت دانشگاه های خصوصی کم تر می باشد. در این دانشگاه ها امکان تحصیل به زبان های ترکی، انگلیسی، فرانسوی یا آلمانی وجود دارد.
در مورد دانشگاه های خصوصی باید گفت که هزینه تحصیل در آن ها بیش تر است. از طرفی این دانشگاه ها فعالیت های بین المللی گسترده تری دارند و فاصله بین علم و صنعت را کم تر نموده اند.
این به معنی ارتباط بیش تر دانشگاه های دولتی با صنعت است و پروژه های دانشگاهی آن ها به زندگی واقعی و صنعت نزدیک تر است. زبان آموزش در بیش تر این دانشگاه ها انگلیسی می باشد.
هر دو نوع این دانشگاه ها تحت نظر شورای آموزش عالی ترکیه اداره می شوند که اختصارا (YOK) نامیده می شود.
این شورا تضمین می کند که تمام دانشگاه ها در سطح بین المللی دارای استاندارد هستند و از متدهای روز استفاده می کنند.
برای کسب اطلاعات در مورد رده بندی دانشگاه های ترکیه می توانید به سایت هایی مراجعه کنید که در این زمینه به جمع آوری اطلاعات می پردازند و اطلاعات به روزی را منتشر می کنند.
یکی از این سایت ها، شرکت ترکیه هلپر می باشد که به نشانی https://turkeyhelper.com/ در دسترس می باشد.
برای تحصیل در ترکیه باید امنیت و وضعیت اقتصادی فعلی شهر مورد نظر در ترکیه را بررسی کنید و تمام جوانب زندگی را علاوه بر رده بندی دانشگاه در نظر بگیرید.
ثبت نظرات و دیدگاه شما