زمین هندبال - صفحه 3


آگهی های ویژه زمین هندبال

" هیچ آگهی ویژه ای ثبت نشده است! (اولین کسی باشید که در این بخش آگهی ویژه ثبت می کند)"
ثبت آگهی ویژه

همه آگهی های زمین هندبال

«70» مورد پیدا شد
 فروشگاه ورزشی ایده اسپرت 0 تومان

فروشگاه ورزشی ایده اسپرت

%0
  • تهران مرکز
نرم افزارهای آموزشی ورزشی 0 تومان

نرم افزارهای آموزشی ورزشی

%0
  • تهران مرکز
آموزش تمرینات هندبال بر روی دی وی دی 2,500 تومان
فروش باغ گردو 0 تومان

فروش باغ گردو

%0
  • رشت
اجاره زمین 0 تومان

اجاره زمین

%0
  • بوشهر
123
صفحه 3 از 3    

ورزش های تیمی همواره از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند که یکی از ورزش های تیمی و پر تحرک و محبوب در دنیا هندبال می باشد. اگر به این ورزش علاقه مند هستید و یا فعالیت خود را در این رشته ورزشی آغاز کرده اید، بهتر است که با تمام قوانین و مشخصات زمینی که در آن قصد بازی کردن دارید، آشنا شوید.

برای زمین هندبال در گذشته استانداردهای دقیقی مشخص نشده بود، اما امروزه ابعاد زمین هندبال با تمام جزئیات مشخص شده است پس اگر شما نیز قصد دارید که همه چیز را در خصوص زمین هندبال بدانید، تا پایان با ما همراه باشید.

عکس زمین هندبال

شکل و ابعاد زمین هندبال

هندبال یک ورزش است که بازیکنان باید توپ را با دست حمل کنند و آن را به دروازه حریف برسانند و نکته مهم در این بازی این است که پا و توپ نباید یکدیگر را لمس کنند و خطا محسوب می شود.

  1. طبق قوانین فدراسیون جهانی هندبال این ورزش باید در یک زمین مستطیل شکل برگزار شود که این زمین توسط یک خط از وسط به دو قسمت کاملا مساوی تقسیم شده است.
  2. زمین مستطیل شکل هندبال دارای طول ۴۰ متر و عرض ۲۰ متر است که خط وسط آن را به دو قسمت با طول ۲۰ متر تقسیم می کند.
  3. طبق قوانین همه خطوطی که برای زمین هندبال لازم است، ترسیم شوند باید یک رنگ باشند.
  4. ضخامت خط هایی که در قسمت های مختلف زمین هندبال رسم می شود، ۵ سانتی متی است و تنها خط دروازه دارای ضخامت بیشتر است که این ضخامت در خط دروازه ۸ سانتی متر می باشد.
  5. دور زمین هندبال باید به اندازه یک متر آزاد باشد تا در زمان شروع مجددها بازیکن به راحتی بتواند بازی را آغاز کند.
  6. خطوط طولی در زمین هندبال خطوطی هستند که موازی با طول زمین کشیده می شوند.
  7. خطوط عرضی نیز خطوطی هستند که موازی با خط دروازه ترسیم می شوند.

بطور کلی

زمین بازی یک مستطیل در اندازه 40 متر در 30 متر است.منطقه ایمنی پیرامون زمین دست کم 1 متر از خط های طولی زمین فاصله دارد و در قسمت خط گل نیز 2 متر دورتر از خط گل می باشد.
پهنای خط کشی زمین بازی، در هندبال 5 سانتیمتر می باشد اما خط کشی میان دو تیر یک دروازه 8 سانتیمتر پهنا دار

خط ضربه آزاد در زمین هندبال

یکی از خطوطی که در زمین هندبال ترسیم می شود، خط ضربه آزاد است که این خط در مقابل دروازه کشیده می شود. خط ضربه آزاد در هندبال به صورت یک نیم دایره ترسیم می شود و فاصله این خط با دروازه ۹ متر می باشد.

لازم به ذکر است که این خط در زمین هندبال به صورت نقطه چین یا بریده بریده رسم می شود. زمانی که بر روی یکی از بازیکنان تیم مقابل بیرون از محوطه دروازه خطایی انجام می گیرد، تیم حریف یک ضربه آزاد خواهد داشت که باید از روی خط ضربه آزاد پرتاب خود را انجام دهد.

خط محوطه دروازه در زمین هندبال

خط محوطه دروازه نیز به صورت یک نیم دایره رسم می شود که فاصله استاندارد آن با دروازه ۶ متر می باشد. خط محوطه ما بین خط ضربه آزاد و خط دروازه قرار می گیرد. دروازه بان در این محوطه به راحتی می تواند حرکت کند و خط دروازه محدوده حرکت دروازه بان مدافع را مشخص می کند.

به یاد داشته باشید که در این محوطه تنها دروازه بان تیم حضور دارد و بازیکنان دیگر نمی توانند به آن داخل شوند. البته اگر دروازه بان توپ را در دست داشته باشد، حق خروج از محوطه دروازه را ندارد در غیر اینصورت اگر توپ را حمل نکند، به راحتی می تواند جابجا شود و در نقش یک بازیکن در قسمت های مختلف زمین ایفای نقش کند.

خط دروازه بان در زمین هندبال

خط دروازه بان برای زمان هایی کاربرد دارد که تیم مقابل پنالتی دریافت کرده اند و خط دروازه محدوده حرکت دروازه بان در زمان زدن پنالتی را مشخص می کند. این خط در فاصله ۴ متری از دروازه ترسیم می شود و دروازه بان حق ندارد که در زمان زدن پنالتی از این محدوده مشخص شده به واسطه خط دروازه بان خارج شود.

پس به بیانی ساده تر خط دروازه بان محدوده انجام حرکت دروازه بان را در زمان پنالتی برای دفاع کردن مشخص می کند و دروازه بان نباید از آن خارج شود.


علامت پنالتی در زمین هندبال

در هندبال نیز مانند فوتبال ضربه پنالتی وجود دارد، با این تفاوت که پنالتی با دست زده می شود نه پا. در هندبال نیز زمانی که مدافعان در محوطه دروازه بر روی بازیکنان حریف خطا انجام دهند، تیم مقابل صاحب یک پنالتی می شود که محل زدن پنالتی به واسطه علامت پنالتی مشخص می گردد که در فاصله ۷ متری از وسط دروازه به واسطه یک خط مشخص شده است.


تیرهای دروازه در زمین هندبال

برای مشخص شدن محدود گل یا محل قرارگیری توپ در دروازه از تیرک های افقی و عمودی استفاده می شود. طبق قوانین جهانی که ثبت شده اند، تیرک های عمودی به فاصله ۳ متر از یکدیگر قرار دارند و ارتفاع تیرک ها ۲ متر می باشد.

همچنین رنگ تیرک های دو دروازه باید یکسان باشند و این رنگ هر چه که باشد، با رنگ خطوط درون و خارج زمین متفاوت است. جنس تیرک دروازه در زمین هندبال می تواند آلومینیومی یا چوبی باشد که هر جنسی که باشند، باید در هر دو دروازه از همان جنس استفاده شده باشد. از طرفی تور دروازه هندبال نیز باید دارای بافتی باشد که توپ از آن عبور نکند.


محوطه تعویض در زمین هندبال

هندبال یک ورزش تیمی است پس باید جایی برای نشستن مربیان و بازیکنان ذخیره مشخص شده باشد که این جایگاه در قوانین محوطه تعویض نامیده می شود. در زمین هندبال برای هر دو تیم محوطه تعویض طراحی می شود که فاصله این دو محوطه از یکدیگر به هفت متر می رسد و در مجموع طول محوطه تعویض ۹ متر است.

محوطه تعویض نیز به واسطه خطوط مشخص می شوند که طبق قوانین این محوطه به کمک ۲ خط عمودی که بر روی خطوط طولی قرار می گیرند مشخص می شود و فاصله این دو خط عمودی از یکدیگر ۴.۵ متر است.

مروری بر قوانین زمان بازی هندبال

حال که با مشخصات و ابعاد زمین هندبال آشنا شدید، بهتر است با زمان بندی آن نیز برای رده های سنی مختلف آشنا شوید که در ادامه لیست شده اند:

  • رده سنی بالای ۱۶ سال: دو نیمه ۳۰ دقیقه ای که استراحت بین دو نیمه ۱۰ دقیقه است.
  • رده سنی ۱۲ _ ۱۶ سال: دو نیمه ۲۵ دقیقه ای که استراحت بین دو نیمه ۱۰ دقیقه است.
  • رده سنی ۸ _ ۱۲ سال: دو نیمه ۲۰ دقیقه ای که استراحت بین دو نیمه ۱۰ دقیقه است.


کلام پایانی زمین هندبال

ورزش هندبال یک ورزش جهانی است که قوانین آن توسط فدراسیون جهانی هندبال مشخص می شود. زمین هندبال مستطیل شکل است و ابعاد آن کاملا باید مشخص باشد که این زمین دارای خطوط مختلفی چون ضربه آزاد، خط دروازه بان، محوطه تعویض و… است و هر کدام در فاصله معینی از دروازه ترسیم می شوند.

در این مطلب به طور کامل به ذکر مشخصات و ابعاد زمین هندبال پرداختیم که امید داریم، مورد توجه شما واقع شده باشد.

رفتن به بالا