آگاهی از ترکیب دارایی ها، بدهی ها و فروش شرکت و مقایسه آن با میانگین و استاندارد صنعت، می تواند معیار مناسبی برای شناخت عملکرد سازمان در استفاده از دارایی ها و سایر موارد باشد. اینکه چقدر از دارایی های یک شرکت را نقدینگی شرکت تشکیل می دهد و چه سهمی از دارایی های شرکت به صورت تجهیزات و ساختمان و... هستند، در مقایسه با میانگین و استاندارد صنعت می تواند تا حدود زیادی بیانگر وضعیت سازمان باشد. یا اینکه شرکت چه سهمی از فروش خود را صرف هزینه های تولید می کند و چه سهمی از فروش به سود تبدیل می شود و مقایسه این نسبت ها با رقبا و میانگین صنعت به خوبی می تواند گویای عملکرد بنگاه اقتصادی باشد.
گزارش های تحلیل فاصله با این رویکرد و بر اساس یک استاندارد بین المللی در تحلیل داده های مالی شرکت ها، ساختار دارایی، بدهی و فروش را با میانگین صنعت و رقبا مقایسه می کند. شیوه تحلیل بدین ترتیب است که در هر یک از صورتهای مالی یکی از اقلام مهم یا عمده را انتخاب و نسبت سایر اقلام را به آن می سنجند. بطور کلی در ترازنامه معمولا جمع دارایی ها به عنوان مبنا لحاظ می شود و سایر اقلام ترازنامه بر اساس آن سنجیده می شود در سود و زیان نیز معمولا مبنا را سرفصل « فروش» قرار می دهند.
در این گزارش ها، برخی از نسبت های مالی و اقتصادی شرکت محاسبه شده که مکمل ساختارهای مالی بررسی شده خواهد بود. فهرست این شاخص ها می تواند شامل سودآوری، درصد حاشیه سود خالص، درصد حاشیه سود عملیاتی، درصد حاشیه سود ناویژه، نسبت جاری، بازده حقوق صاحبان سهام، برگشت سرمایه، بازده فروش، نسبت سریع (آنی)، دوره وصول مطالبات و ... باشد.
گپ آنالیز ، آنالیز ، رتبه بندی ، سودآوری ، بهینه کاوی ، دانلود ، گزارشات ، مقالات