به دنبال جهانی شدن بازارها، افزایش رقابت خارجی، کاهش موانع ورودی، بهینه کاوی شاخصهای مالی شرکت¬ها در مقابل شرکت های دیگر، به امری ضروری تبدیل شده¬است.
سازمان ها برای حفظ مشتریان، تعامل با تأمین کنندگان، بهره وری بیشتر کارکنان و ارتقای مزیت های رقابتی، نیازمند شناخت رقبا، ابزار و مقایسه عملکرد خود در حوزه های مختلف کاری هستند. استراتژی های مختلفی برای بقاء در میدان رقابت معرفی می شود. یکی از این راهبردها، شناخت بازار و نحوه عملکرد دیگر سازمان ها و الگوبرداری از رفتار آنهاست.
بهینه کاوی دارای نگاه سنتی نیست بلکه در یک سطح جهانی و در بازارهای بین المللی صورت می گیرد و شرکت ها می توانند استراتژی خود را در سطح جهانی تعریف نمایند.. اخیراً توجه بازارهای بورس دنیا به تجزیه و تحلیل صورتهای مالی جلب شده و این باعث افزایش اهمیت بهینه¬کاوی با استفاده از صورتهای مالی می¬شود. پرسشهایی که توسط بهینه¬کاوی شاخصهای مالی می-توان پاسخ داد عبارتند از:
بهترین شرایط برای ساختار مالی یک شرکت در صنعت مورد بررسی چگونه است؟
آیا شرکت موجودی نقد و دارایی کوتاه مدت بیشتری نگه¬داری می¬کند و یا شرکت تمرکز بیشتری بر روی دارایی های فیزیکی و تجهیزات خود دارد؟
از جنبه بدهی ها آیا شرکت بدهی های کوتاه مدت بیشتری در مقایسه با میانگین صنعت دارد و یا تمرکز بیشتری بر روی بدهی-های بلند مدت خود دارد؟
در ارتباط با هزینه¬های عملیاتی، هزینه های مالی و مالیات در مقایسه با شرکت های هم نوع خود در سطح کشور چه می¬توان گفت؟
وضعیت بازگشت سرمایه شرکت در مقایسه با رقبا چگونه است؟
آیا نسبتا دارای حاشیه سود بالاتری می باشد؟
و .....
منبع : گزارش های تحلیل فاصله (Gap Analysis)، تهیه کننده : شبکه بهینه کاوی ایران
رتبه بندی ، بهینه کاوی ، فروشگاه ، دانلود ، گزارشات ، مقالات ، شاخص