نرم افزار MRP چیست؟
نرم افزار MRP مخفف Material Requirements Planning Software و خودِ MRP به معنای برنامهریزی مواد مورد نیاز و یک روش برنامهریزی است. سیستم MRP برای دیجیتالی کردن فرایندهای برنامه ریزی تولید و کمک به افزایش بهرهوری و کارایی این روش در کارخانهها معرفی و تولید شد. همچنین نقش دیگر این نرم افزار در سازمانها کمک به بهینهسازی فرایندهای تولید و نظارت و مدیریت دقیق بر آنهاست. در این مقاله قصد داریم ابتدا نگاهی به MRP و چیستی آن بیاندازیم و سپس به سراغ ویژگیهای نرم افزار MRP برویم.
نرم افزار MRP چهار فرایند اصلی دارد که برای مدیریت و نظارت بر فرایندها از آنها استفاده میکند:
برآورد تقاضا و مواد مورد نیاز برای تولید آن. قدم آغازین در نرم افزار MRP مشخص کردن سفارشهای مشتریان و مواد و قطعات لازم برای تکمیل آن است. MRP با استفاده از لیست مواد (BoM)، که لیستی است شامل مواد خام، قطعات و اجزای مورد نیاز برای تولید، مجموع قطعات و مواد مورد نیاز را به سادهترین شکل تعریف و تولید را آغاز میکند.
بررسی سفارش با موجودی انبار و منابع در دسترس. در قدم بعدی نرم افزار MRP به بررسی موجودی فعلی انبار میپردازد. پس از آن این موجودی را با توجه حجم و نوع سفارش به خطهای تولید تخصیص میدهد. به زبان سادهتر نرم افزار MRP موجودی انبار را دقیقا به حوزههایی که نیاز است اختصاص میدهد و از اتلاف آن جلوگیری میکند.
برنامهریزی تولید. بعد از اینکه منابع مورد نیاز به بخشهای مختلف تخصیص داده شدند، برنامه زمانی تولید و تعداد نفرات درگیر در فرایندهای آن توسط سیستم MRP مشخص میشود.
پایش فرایند. در مرحله پایانی، فرایندها بهمنظور جلوگیری از توقف و بروز خطا بهطور مستمر پایش میشوند. بروز خطا در هر مرحلهای کاملا توسط نرم افزار پایش و دلیل یا دلایل آن به اطلاع مدیران خط و تولید میرسد.
نرم افزار mrp، نرم افزار برنامه ریزی تولید، نرم افزار تولید، نرم افزار مدیریت تولید، نرم افزار اتوماسیون صنعتی، نرم افزار اتوماسیون اداری، نرم افزار، نرم افزار کنترل کیفیت، نرم افزار برنامه ریزی تولید وکنترل