لاستیک سازی جم انواع اجزای مونو پمپ های ( استاتور لاستیکی ، روتور ) صنایع مختلف عبارنتد از: صنایع نفت و پالایشگاهی، پالایشگاه های روغن، صنایع شیمیایی، دستگاه های تصفیه فاضلاب صنعتی و عمومی، صنایع غذایی، کارخانه های قند و نشاسته سازی، صنایع پلاستیک، صنایع کشتی سازی، تخته فاضلاب اسکله و کشتی، صنایع ساخت رنگ و رزین و چسب، صنایع کاغذ و خمیر کاغذ، صنایع سرامیک، صنایع ساختمانی و معادن، پتروشیمی، تکنولوژی محیط زیست، صنایع نوشیدنی، کارخانه های تولید رب و کنستانتره، صنایع آرایشی و بهداشتی، داروسازی، کنسروسازی، کشاورزی، صنایع گوشت و به طور کل صنایعی که احتیاج به انتقال مواد با ویسکوزیته بالا دارند را تولید میکند .
ویژگی های مونو پمپ ( استاتور لاستیکی ، روتور ) لاستیک سازی جم :
به طور کلی مونو پمپ ها از دو قسمت اصلی تشکیل شدهاند: روتور هلیکال و استاتور اسپیلتیک. روتور مونو پمپ از جنس فولاد ضد زنگ (استنلس استیل) و دارای سطحی صاف و مستحکم است که آن سطح نیز به طور معمول از جنس کروم ساخته شده است. استاتور مونو پمپ نیز از یک الاستومر انعطاف پذیر ساخته شده که در داخل آن، یک لوله فلزی قرار دارد. هسته الاستومر استاتور باعث پیدایش و شکل گیری حفره های مورد نیاز برای انتقال مواد میشود.
دلیل استفاده از الاستومر برای استاتور این است که حرکت چرخشی مارپیچ مانند داخل آن تا حد ممکن آسان شده و همچنین کیفیت و طول عمر آن در برابر نشتی سیال به واسطه جذب آب و یا سایر اجزاء رایج مایعات پمپاژ شده، ارتقا یابد. بنابراین لازم است که حتماً سازگاری الاستومر با مایع پمپاژ شونده مورد توجه قرار گیرد.
با توجه به این که انتخاب منو پمپ مناسب جهت کارکرد مورد نظر ، به فاکتورهای بسیاری وابسته بوده و نمی توان فرمول خاصی و یا یک نمودار عملی خاصی برای آن در نظر گرفت ، لذا لاستیک سازی جم با استفاده از تجربیات عملی خود در ساخت و فروش منو پمپها ، و نیز استفاده از نمودار تئوریک انتخاب مونو پمپ ، بهترین و مناسب ترین پمپ را به مشتریان پیشنهاد می کند.
عوامل تعیین کننده در انتخاب مونو پمپ عبارتند از:
۱- دبی(ظرفیت) : بر حسب lit/min یا lit/h یا m/h که حداکثر میزان ماده لازم برای پمپاژ را مشخص میکند.
۲- هد (فشار) : بر حسب m یا bar که میزان فشار لازم برای طی مسافت ماده پمپ شده را مشخص مینماید( طی مسافت افقی و عمودی)
۳- لزجت: بر حسب cps یا cst که به خاصیت فیزیکی ماده پمپ شده بستگی دارد و بسته به میزان آن ، قدرت منو پمپ و دور آن تعیین خواهد گردید.
۴- خواص فیزیکی دیگر از قبیل سایش- خوردگی – تا در صورت لزوم از پمپ و یا استاتور مناسبی استفاده شود. (مواد دارای ذرات زبر و خشن و …)
۵- خواص شیمیایی: میزان ph ماده و عملکرد شیمیایی آن مانند خوردگی از فاکتورهای مهم در انتخاب پمپ بوده و بایستی مشخص شوند. (مواد اسیدی و …)
۶- دمای کاری: در مواردی که دمای مواد پمپاژ شده باید ثابت نگهداشته شود و یا دما بسیار بالا می باشد، پمپ بصورت سفارشی ساخته می شود.
۷- دور: در بعضی موارد بدلیل شرایط خاص ماده، امکان دور بالا برای پمپاژ وجود ندارد که بایستی در انتخاب پمپ ، محدودیت دور مشخص گردد تا از واحد محرک مناسب استفاده شود.
۸- محدودیت فضا جهت نصب و نیز نحوه قرارگیری پمپ ( افقی ، عمودی، -مایل)
مونو پمپ ، استاتور لاستیکی ، منو پمپ، روتور