آنتی فوم، ضد کف، کف زدا، دیفومر یک افزدونی شیمیایی است که باعث کاهش کف و مانع شکل گیری کف تولید شده در طی فرآیند شیمیایی مایعات و یا همزدن مکانیکی، می شود. به منظور جلوگیری از تولید کف، ضدکف یا آنتی فوم مورد مصرف قرار می گیرد. در واقع به بیان ساده تر، آنتی فوم، ضدکف، دفومر یا کف زدا به ترکیبات شیمیایی گفته می شود که بی ثباتی روی کف ایجاد می کنند و کف و حباب ها را از بین می برند.
وجود کف در سیستم های مختلف باعث ایجاد مشکلات بسیاری می شود. ضدکف ها باعث ایجاد نقص بر روی پوشش های سطحی می شوند و گنجایش ظرف حامل ماده را کاهش می دهد، یعنی از پر شدن کامل ظروف جلوگیری می کنند.
تشکیل کف به دلیل حل شدن مولکول های گاز در مایع است. این مولکول های محلول، تنش سطحی مایع را تغییر می دهند و به عنوان مواد فعال سطحی یا سورفکتانت ها عمل می کنند. سورفکتانت ها می توانند به حالت های غیر یونی، کاتیونی، آنیونی و یا آمفوتریک باشند. مایع می تواند آبی، غیرآبی و یا به هر دو حالت وجود داشته باشد.
مکانیزم عمل آنتی فوم به گونه ای است که هنگامیکه حباب های ایجاد شده ابتدا به سطح مایع کشیده می شوند، حجم مایع را زیاد می کنند. در واقع آنتی فوم با نفوذ به درون کف، کارایی خود را نشان می دهد. دیفومرها اغلب تمایل دارند به سمت سطح بین آب و هوا حرکت کنند و کف زدایی انجام دهند. این عمل باعث ترکیدن حباب های هوا و از بین رفتن کف از سطح می شوند. عملکرد استفاده ازآنتی فوم یا ضد کف به نوع کف یعنی بزرگ و کوچک بودن حباب ها، بستگی دارد. برای از بین رفتن ماکروفوم روی سطح، جلوگیری از بزرگ شدن انسداد هوا و فروپاشی سریع کف در ترکیبات آب، ضد کف ترجیح داده می شود. در واقع عملکرد اصلی آنتی فوم، نفوذ آن به لایه های فوم یا کف می باشد، بنابراین ترتیب کف یا فوم از سیستم حذف می شود.
روغن های نامحلول ، پلی دی متیل سیلوکسان ، سیلیکون ، الکل خاص ، استئارات ، گلیکول ، فروش ضدکف سیلیکونی ، خرید ضدکف سیلیکونی ، فروش ضدکف غیر سیلیکونی ، خرید ضد کف غیر سیلیکونی ، فروش ضدکف الکلی ، خری