تجربیات اولیه بافتال مانیتورینگ:
اولین گزارش در مورد کاربرد بالینی مانیتورینگ الکترونیکی جنین، در سال ۱۹۷۰ انتشار یافت. دو پزشک با نام های Paul و Hom در بیمارستان New Haven Yale آمریکا، ۶% از ۴۵۶۱ زایمان انجام شده در آن بیمارستان را در طول مراقبت های بارداری از زایمان، تحت مانیتور قرار دادند و نتیجه گرفتند که:
مانیتورینگ الکترونیکی در زایمان های عارضه دار، مفید است. در اوایل، مانیتور الکترونیکی ضربان قلب جنین، بیشتر در حاملگی عارضه دار مورد استفاده قرار می گرفت؛ اما به تدریج در اغلب حاملگی ها نیز کاربرد یافت. در سال ۱۹۷۸ تخمین زده شد که تقریباَ دو-سوم از زنان آمریکایی در حین زایمان، تحت مانیتور الکترونیکی قرار گرفته اند.در سال ۱۹۹۳ ،۷۸%زنان آمریکایی در حین زایمان ، مانیتور شدند و امروزه بهره گیری از تکنیک مانیتورینگ قلب جنین در طول مراقبت های قبل از زایمان، در بخش های زایمانی بیمارستان ها و مراکز درمانی، تقریباَ اجتناب ناپذیر و امری اساسی دراداره ی یک پروسه ی زایمانی، برای پرسنل مربوطه می باشد.
این دستگاه اطلاعات گرافیکی یا عددی از نرخ ضربان قلب جنین(FHR) وفعالیت رحم مادر را برای ارزیابی سلامت جنین فراهم می سازد.درزمان زایمان اغلب (FHR) درواکنش به انقباض رحم یا حرکات جنینی افزایش وکاهش می یابد. بررسی الگوها، سطح خط مبنا ومشخصه های تغییر پذیر بدست آمده می تواند نشان دهنده نیاز به اتخاذ روش ویا داروی مناسب در طی زایمان باشد.
برای تشخیص مشکلات جنین در طول دوره حاملگی، نظیر خطر هیپوکسی(کمبود اکسیژن)یا خفگی ناشی از نارسایی جریان خون به جفت یا فشردگی بند ناف، پیش بینی ورفع مشکلات و کاهش مرگ و میر و بیماریهای جنین استفاده از این دستگاه اهمیت بسزایی دارد.
فتال مانیتورینگ کارکرده ،