لیتیوم برماید چیست؟
لیتیم بروماید به ترتیب از خانواده فلزات قلیایی و هالوژن ها هستند . ترکیب این دو عنصر، نمکی به نام لیتیم بروماید است که به شدت جاذب رطوبت می باشد و همچنین ماده پایداری بوده و غیر قابل تجزیه و فساد است . برومورلیتیم که آن را به صورت (LiBr) نشان می دهند به خوبی در آب قابل حل است . در دمای محیط این قابلیت انحلال تا حدود 60 % می رسد .
ویژگی های عمده محلول LiBr که از آن بعنوان جاذب در سیستم های جذبی استفاده می شود به شرح زیر است:
1- فشار اشباع محلولLiBr بسیار پایین است و لذا این جاذب ظرفیت بالایی در جذب بخار آب ( مبرد) دارد
2- هنگامیکه غلظت محلول بالا رفته و دما نیز پایین باشد، کریستالیزه شدن رخ می دهد.
3- ظرفیت گرمایی ویژه این محلول در فشار ثابت پایین است . Cp=0.4-0.5 kcal/kg0c
4- این محلول دارای خاصیت خورندگی است و به همین دلیل باید به صورت متناوب به آن بازدارنده(Inhibitor) کرومات لیتیم اضافه شود . باید خاصیت قلیایی آن در یک محدوده خاص تنظیم شود.
5- با اولین کارکرد ماشین یک لایه حفاظتی بر روی سطوح فولادی داخلی محفظه ها ایجاد می شود که مانند عایق عمل کرده و از بروز خوردگی در بدنه جلوگیری می کند.
6- برومورلیتیم ماده ای گران قیمت می باشد.
7- به محلول برومورلیتیم اکتیل الکل (Octhyl Alcohol ) نیز اضافه می کنیم . این ماده باعث افزایش انتقال حرارت در ابزربر و کندانسور شده و نیز ظرفیت سرمایش را بالا می برد . اکتیل الکل را باید بصورت مرتب به محلول اضافه کنیم . همچنین در آغاز فصل سرما و هنگامی که دستگاه کار نمی کند نیز باید به محلول این الکل را اضافه کرد .
8- لازم است همواره کیفیت محلول از نقطه نظر خاصیت قلیایی و بازدارنده تحت کنترل باشد تا مواردی نظیر خوردگی ، زنگ زدگی و رسوب پدید نیابد
9- محلول LiBr بی ضرر می باشد ولی به دلیل داشتن مقداری ماده بازدارنده کرومات لیتیم در صورت تماس مستقیم با بدن انسان لازم است ابتدا با مقدار زیادی آب و سپس با صابون شسته شود . اگر ابزارها به این ماده آغشته شوند باید با آب شسته شده و سپس به سطح آنها برای جلوگیری از خوردگی روغن مالیده شود.
لیتیم برماید ، لیتیم کرومات ، لیتیم هیدروکساید ، لیتیم مولیبیدات ، لیتیم نیترات ، اکتیل الکل ، هیدروبرمیک اسید ، سولوشن چیلر جذبی ، تعمیرات چیلر ، چیلر