در بحث تجهیزات صنعتی و تاسیسات الکتریکی برخی موارد نیاز است که یک سیستم تغذیه مناسب و بدون قطعی داشته باشد.مثلا در مورد صنعتی نیاز است که اگر شبکه برق اصلی کارگاه به هر دلیل قطع شد بتوانیم تغذیه کارگاه را از یک دیزل ژنراتور تامین کنیم.نمونه دیگر بیمارستانها هستند.در بیمارستانها داشتن یک سیستم تغذیه بدون وقفه در صورت بروز مشکلاتی چون قطعی یا افت برق شبکه، امری بسیار ضروری است.به همین منظور سیستمهای و تابلوهای برقی طراحی شده است که خیلی سریع در تامین می UPS هنگام خطا در شبکه برق اصلی ، تغذیه واحد صنعتی یا یک ساختمان مثل بیمارستان را از طریق ژنراتور و یا ups تامین می کنند.
کار این تابلو کنترل (Control panel) نظارت بر تغذیه بار مصرفی توسط شبکه برق شهری یا ژنراتور است. به این صورت که به محض بروز اختلال یا قطعی در شبکه برق شهری مراحل زیر توسط این تابلو انجام می شود:
۱ـ فیدر اصلی برق شهر قطع شده.
۲ـ عمل استارت دیزل ژنراتور به صورت اتوماتیک و با تاخیر از پیش تعیین شده انجام می شود. در صورتی که دیزل روشن نشد ، این عمل سه مرحله تکرار می شود.
پس از روشن شدن موتور تابلو وظیفه کنترل مقادیری از جمله آب ، روغن، دینام، شارژر، ولتاٰژ خروجی ٰ ژنراتور را دارد. پس از اینکه ولتاٰژ و فرکانس دیزل ژنراتور از طرف تابلو تایید شد ،فیدر اصلی ژنراتور وصل می شود.
۳ـ زمانی که دیزل ژنراتور در حال کار می باشد (نبودن برق شهر)، در این زمان پس از وصل مجدد شبکه برق شهر فیدر ژنراتور قطع شده و فیدر شهر وصل می شود. در این لحظه دیزل تا زمان از پیش تایین شده روشن می ماند. این عمل که حالت کاری بدون بار ژنراتور می باشد باعث خنک شدن موتور شده و همچنین در قطعی های لحظه ای نیاز به استارت موتور می شود. این سه عمل انجام شده توسط تابلو را چنج اوریا امرجنسی می گویند. در این تابلوها از انواع بردهای الکترونیکی با برندهای مختلف استفاده می شود.
لوازم و قطعاتی که در تابلوهای امرجنسی استفاده می شود عبارت است از :
فیدرهای اصلی که می تواند کنتاکتور یا کلیدهای اتوماتیک موتوردار باشد(شهر،ژنراتور،مصرف)
رله های صنعتی که در مدار فرمان چنج استفاده می شود(استارت،خاموش کن و...)
برد الکترونیکی که چنج و استارت و کنترل دیزل را انجام می دهد.
شارژر که در لحظه خاموش بودن موتور عمل شارژ باطری را انجام می دهد.
تابلو کنترل ژنراتور ، تابلو برق ، تابلو دیزل ژنراتور ، تابلو چنج آور