گزارش حاضر مطالعات امکان سنج ی مقدمات ی تولید رادیاتور آلومینیومی می باشد . این مطالعات در قالب متدولوژ ی مطالعات امکان سنجی ته یه گرد یده است و مطابق متدولوژ ی فوق ، ابتدا محصول مورد مطالعه به طور دق یق معرف ی شده و سپس بررس ی ها ی لا زم رو ی بازار آن صورت خواهد گرفت و در ادامه مطالعات فن ی در خصوص چگونگ ی تولی د و امکانات سخت و نرم افزاری مورد نیاز نیز شناسا یی شده و در نها یت ظرف یت های اقتصاد ی و حجم سرما یه گذار ی مورد نیاز بر ای اجر ای طرح برآورد و ارائه خواهد شد تا با استفاده از آن سرما یه گذ ران و علاقه مندان محترم بتوانند کل یه اطلاعات مورد نیاز را کسب و در جهت انجام سرما یه گذار ی اقتصاد ی با د ید باز و مس یر شفاف اقدام نما یند. امید است ا ین مطالعات کمک ی هرچند کوچک در راستا ی توسعه صنعتی کشورمان بعمل بیاورد. محصول مورد مطالعه طرح حاضر، رادیاتور آلومینیومی می باشد. این قطعه به عنوان یکی از مجموعه های سیستم حرارت مرکزی در ساختمان ها منازل ، شرکت ها و ..... محسوب می گردد. به معنای جسم تشعشع دهنده می باشد . این قطعه به عنوان یکی از رادیاتور یا اجزاء اصلی سیستم حرارت مرکزی ساختمان ها محسوب می گردد . بطوریکه آب داغ با جریان از داخل آن ، سبب گرم شدن رادیاتور شده و در نهایت گرما از آن به محیط اتاق و محل زندگی انسان ها منتقل می گردد . در یک سیستم حرارت مرکزی ، آب در موتورخانه بوسیله دیگ های فولادی یا چدنی داغ شده و سپس بوسیله لوله کشی به رادیاتورها انتقال می یابد .
رادیاتورها قطعات فلزی ساخته شده از آلومینیوم می باشند که در داخ ل ساختمان ( اتاق ها) نصب می شوند . این قطعات طوری ساخته شده اند که آبداغ در میان صفحات مسطح جریان پیدا نموده و به علت برخورداری از مساحت بالا ، گرمای آب داغ از طریق آنها به محیط اطراف منتقل و بدینوسیله اتاق گرم می شود . آب داغ که بخش عمده حرارت خود را در رادیاتور از دست می دهد بوسیله پمپ سیرکلاتور به دیگ برگردانده شده و با دریافت حرارت از آن داغ و سیکل از نو تکرار می گردد .
یک رادیاتور متشکل از چندین پره است . پره در واقع همان صفحات مشبک توخالی است . علت تعدد پره در هر رادیاتور آن است که یک پره معمولا توا ن گرمادهی لازم برای گرمایش یک اتاق را ندارد و لذا با در نظر گرفتن مساحت اتاق ، دمای آب ورودی و خروجی و همچنین فشار آب از رادیاتور تعداد پره های آن را محاسبه و اعمال می نمایند .
رادیاتورها به دو شکل آلومینیومی و فولادی ساخته می شوند که در اینجا هدف بررسی طرح تولید نوع آلومینیومی آن می باشد . رادیاتورهای آلومینیومی در تاسیسات حرارت مرکزی ( سیستم های شوفاژ ) می باشد .
رادیاتور قسمتی از سیستم حرارت مرکزی است که در دا خل ساختمان نصب شده و گرمای آب داغ را به محیط اطراف خود منتقل کرده و سبب گرم شدن محیط داخل ساختمان در فصول سرما می گردد . رادیاتورها از اجزاء اصلی سیستم های حرارت مرکزی ساختمان ها ( شوفاژ ) می باشند و لذا می توان گفت که بدون آنها سیستم حرارتی از کار خواهد افتاد و امکان راه اندازی آن وجود ندارد . بنابراین به عبارت ساده تر قابل ذکر است که رادیاتورها جزء قطعات اجتناب ناپذیر سیستم های فوق محسوب می گردند . از نقطه نظر کالای جایگزین می توان گفت ک ه تنها کالای جایگزین رادیاتورها آلومینیومی را می توان رادیاتورهای فولادی معرفی کرد . این دو کالا بصورت تنکاتنگ توسط مصرف کنندگان جایگزین همدیگر شده و مشتری در انتخاب آنها از قدرت نسبتا همسانی برخوردار است ، لیکن رادیاتورهای آلومینیومی به دلیل برخورداری از ظاهر شیک و ظریف ، نزد واحدهای مسکونی از جذابیت بیشتری به نسبت رادیاتورهای فولادی برخوردار می باشند . با بررسی میزان تقاضای مسکن در کشور و توان تولید و عرضه آن ، می توان گفت که میزان
نیاز مسکن در کشور حدود 1,5 میلیون دستگاه در سال است و این در حالی است که حداکثر توان تولید مسکن در کشور 700 هزار دستگاه می باشد . وضعیت فوق سبب ایجاد کمبود در کشور و رشد قیمت ها شده است . با بررسی علل مشکلات بخش مسکن در کشور نتیجه گیری شده است که بخش هایی از مشکلات فوق در ارتبا ط با مصالح ، ادوات و تجهیزات مورد نیاز ساخت و ساز مسکن می باشد . از اینرو کلیه طرح هائیکه به هر صورت سبب افزایش عرضه احتیاجات ساخت و ساز در بازار گردد ، از اهمیت خاص بر خوردار خواهد بود . رادیاتور آلومینیومی از جمله ادوات تاسیساتی ساختمان ها محسوب می گردد که افزایش تولید آن سبب ارتقاء قابلیت دسترسی به موقع تولید کنندگان مسکن به این کالا خواهد گردید . بنابراین در نهایت با توجه بر مشکلات و کمبود موجود در بخش مسکن و تصمیمات دولت نهم در افزایش تولید1میلیون واحد در سال و با توجه بر آن که در صورت اجرائی شدن تصمیم / مسکن به میزان 5 دولت در ساخت و ساز ، رشد دو برابری در تولید مسکن بوجود خواهد آمد از اینرو ضرورت توسعه مواد و مصالح مورد استفاده در ساخت و ساز نیز کاملا مشخص می باشد که بدینوسیله اهمیت طرح حاضر نیز در راستای آن مشخص می گردد . لیکن باید گفت که این اهمیت بالا بوده ولی در سطح استراتژیک و اساسی نمی باشد.
این طرح شامل:
· مقدمه
· معرفی محصول
· کد ISIC محصول
· شماره تعرفه گمرکی
· شرایط واردات محصول
· بررسی استانداردهای موجود در مورد محصول
· بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول
· معرفی موارد مصرف و کاربرد محصولات
· بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول
· بررسی اهمیت استراتژیکی کالا در دنیای امروز
· معرفی شرایط صادرات
· کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول
· وضعیت عرضه و تقاضا
· بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید از آغاز برنامه سوم تاکنون
· بررسی ظرفیت های بهره برداری
· بررسی سطح تکنولوژی تولید در واحدهای فعال
· نام کشورها و شرکت های سازنده ماشین آلات مورد استفاده در تولید محصول
· بررسی وضعیت طرح های جدید و طرح های توسعه در دست اجرا
· بررسی روند مصرف از آغاز برنامه سوم تاکنون
· بررسی نیاز به محصول با اولویت صادرات تا پایان برنامه توسعه چهارم
· بررسی اجمالی تکنولوژی و روش های تولید و عرضه م حصول در کشور و مقایسه آن با دیگر کشورها
· تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژی های مرسوم در تولید محصول
· بررسی و تعیین حداقل ظرفیت اقتصادی به همراه برآورد حجم سرمایه گذاری ثابت مورد نیاز
· محوطه سازی
· و .....
می باشد.