گزارش حاضر مطالعات امکان سنجی مقدمات ی تو لید دو شاخه جلو دوچرخه می باشد . این مطالعات در قالب متدولوژ ی مطالعات امکان سنجی تهیه گرد یده است و مطابق متدولوژ ی فوق ، ابتدا محصول مورد مطالعه به طور دق یق معرف ی شده و سپس بررس ی ها ی لا زم رو ی بازار آن صورت خواهد گرفت و در ادامه مطالعات فن ی در خصوص چگونگ ی تولی د و امکانات سخت و نرم افزاری مورد نیاز نیز شناسا یی شده و در نها یت ظرف یت های اقتصاد ی و حجم سرما یه گذار ی مورد ن یاز بر ای اجر ای طرح برآورد و ارائه خواهد شد تا با استفاده از آن سرما یه گذر ان و علاقه مندان محترم بتوانند کل یه اطلاعات مورد ن یاز را کسب و در جهت انجام سرما یه گذار ی اقتصاد ی با دید باز و مسیر شفاف اقدام نما یند. امید است ا ین مطالعات کمک ی هرچند کوچک در راستا ی توسعه صنعتی کشورمان بعمل بیاورد. محصول مورد مطالعه طرح حاضر، دو شاخه جلو ی دوچرخه می باشد. ای ن قطعه به عنوان یکی از مجموعه های دوچرخه محسوب می گردد .
یک دوچرخه همانند هر ماشین دیگر از مجموعه های مختلفی تشکیل یافته است ، بطوریکه مونتاژ مجموعه های فوق روی همدیگر در مجموع دوچرخه نهائی را تشکیل می دهد . این مجموعه ها که شامل تنه ، دو شاخه جلو ، فرمان ، چرخ ها ، زین ، سیستم انتقال حرکت ، ترمزهاو ...... می باشند از طریق قطعه سازان تولید و در اختیار دوچرخه ساز قرار می گیرد و ایشان اقدام به مونتاژ دوچرخه و تحویل آن به بازار می نماید . دلیل وجود قطعه سازان متعدد در این صنعت ایجاد شرایط تخصصی در ساخت هر قطعه و مجموعه ، کاهش قیمت تمام شده و همچنین کاهش حجم سرمایه گذاری می باشد . این وضعیت در مورد قطعات خودرو نیز با مقیاس بسیار بزرگتر وجو د دارد . لیکن در بازار دوچرخه ساز با توجه بر محدود بودن تعداد تولید دوچرخه به نسبت خودرو ، تعداد قطعه سازان آن نیز کمتر بوده و در مقیاس کوچکتری فعالیت می نمایند .
دو شاخه جلو یکی از مجموعه های یک دوچرخه است . این قطعه چرخ جلو را در خود جای داده و به تنه دوچرخه متصل می نماید . همچنین قسمت فوقانی دوشاخه نیز به فرمان متصل است و لذا گردش فرمان از طریق این قطعه به چرخ جلو که در میان دو شاخ نصب شده است ، منتقل شده و سبب تغییر جهت دوچرخه می گردد .
انواع دو شاخه های دوچرخه:
دوچرخه همانند هر وسیله نقلیه دیگری از انواع مختلف از نظر اندازه ، مدل و شکل برخوردار است از اینرو دوشاخه هر کدام از این دوچرخه ها نیز به همان نوع و مدل می باشد و بدین ترتیب دو شاخه جلو یکی از مجموعه های یک دوچرخه است . این قطعه چرخ جلو را در خود جای داده و به تنه دوچرخه متصل می نماید . همچنین قسمت فوقانی دوشاخه نیز به فرمان متصل است و لذا گردش فرمان از طریق این قطعه به چرخ جلو که در میان دو شاخ نصب شده است ، منتقل شده و سبب تغییر جهت دوچرخه می گردد .
از اینرو دوشاخه هر کدام از این دوچرخه ها نیز به همان نوع و مدل می باشد و بدین ترتیب می توان گفت که دو شاخه ها نیز از نظر اندازه ، شکل و مدل انواع مختلفی دارند . لیکن مکانیزم ، ماهیت و حتی روش تولید همه آنها نسبتا مشابه است و لذا هر تولید کننده می توانند کلیه آنها را تولید و عرضه نماید . دو شاخه دوچرخه یکی از مجموعه های اصلی دوچرخه است که در جای خود دارای کاربرد بوده و هیچ دوچرخه ای را نمی توان بدون آن مونتاژ کرد . لذا دوشاخ برای هر دوچرخه قطعه اجتناب ناپذیر بوده و از اینرو نمی توان هیچ کالای جایگزینی را برای آن معرفی کرد . دوچرخه یکی از وسایل حمل و نقل در دنیای امروزی می باشد . این وسیله بدون موتور بوده و بوسیله نیروی پای انسان حرکت می نماید . از اینرو هر چند از نگاه ماهیتی و فنی می توان آن را در گروه وسایط حمل و نقل طبقه بندی کرد ولی با عنایت بر گسترش زندگی شهر نشینی و توسعه وسعت شهرها و امکان ناپذیری سفر با دوچرخه در این مسافات بالا ، به تدریج د وچرخه ها جای خود را به موتورسیکلت ها و در نهایت خو دروها داده است و بدین ترتیب کاربرد دوچرخه در حمل و نقل نسبتا از بین رفته و تنها در حوزه ورزشی ، وسایل بازی کودکان و نوجوانان و امور تفریحی و سرگرمی محدود گردیده و کاربرد خود را در این عرصه ها ارائه می دهند و با بررسی های صورت گرفته می توان این وسایط را در فهرست کالاهای عمومی بازار طبقه بندی نموده و لذا اهمیت استراتژیک خاصی را نمی توان برای آن عنوان نمود . البته با توجه بر واردات این کالا از کشورهای مختلف و وجود پتانسیل صادراتی برای آن ، می توان گفت که در صورت توسعه تولید داخل آن ، جلوگیری از خروج ارز و همچن ین توسعه صادرات در مورد آن بوجود خواهد آمد لیکن در هر صورت این موضوع عمومی بودن کالا را همچنان حفظ خواهد نمود و بر اساس آن غیر استراتژیک بودن کالا را می توان پذیرفت .
این طرح شامل:
· مقدمه
· معرفی محصول
· کد ISIC محصول
· شماره تعرفه گمرکی
· شرایط واردات محصول
· بررسی استانداردهای موجود در مورد محصول
· بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول
· معرفی موارد مصرف و کاربرد محصولات
· بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول
· بررسی اهمیت استراتژیکی کالا در دنیای امروز
· معرفی شرایط صادرات
· کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول
· وضعیت عرضه و تقاضا
· بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید از آغاز برنامه سوم تاکنون
· بررسی ظرفیت های بهره برداری
· بررسی سطح تکنولوژی تولید در واحدهای فعال
· نام کشورها و شرکت های سازنده ماشین آلات مورد استفاده در تولید محصول
· بررسی وضعیت طرح های جدید و طرح های توسعه در دست اجرا
· بررسی روند مصرف از آغاز برنامه سوم تاکنون
· بررسی نیاز به محصول با اولویت صادرات تا پایان برنامه توسعه چهارم
· بررسی اجمالی تکنولوژی و روش های تولید و عرضه م حصول در کشور و مقایسه آن با دیگر کشورها
· تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژی های مرسوم در تولید محصول
· بررسی و تعیین حداقل ظرفیت اقتصادی به همراه برآورد حجم سرمایه گذاری ثابت مورد نیاز
· محوطه سازی
· و .....