گزارش حاضر مطالعات امکان سنجی مقدمات ی تو لید دوچرخه ثابت طبی و ورزشی می باشد .
این مطالعات در قالب متدولوژ ی مطالعات امکان سنجی تهیه گرد یده است و مطابق متدولوژ ی فوق، ابتدا محصول مورد مطالعه به طور دقیق معرف ی شده و سپس بررس ی ه ای لازم رو ی بازار آن صورت خواهد گرفت و در ادامه مطالعات فن ی در خصوص چگونگ ی تولی د و امکانات سخت و نرم افزاری مورد ن یاز نیز شناسا یی شده و در نها یت ظرف یت های اقتصاد ی و حجم سرما یه گذار ی مورد نیاز بر ای اجر ای طرح برآورد و ارائه خواهد شد تا با استفاده از آن سرما یه گذران و علاقه مندان محترم بتوانند کل یه اطلاعات مورد ن یاز را کسب و در جهت انجام سرما یه گذار ی اقتصاد ی با د ید باز و مس یر شفاف اقدام نما یند. امید است ا ین مطالعات کمک ی هرچند کوچک در راستا ی توسعه صنعتی کشورمان بعمل بیاورد. محصول مورد مطالعه طرح حاضر، دوچرخه ثابت طبی و ورزشی می باشد. این دوچرخه ها
به منظور ورزش و یا توانمندسازی بیماران در پزشکی کاربرد دارند.دوچرخه های ثابت شبیه دوچرخه های معمولی است ولی با این تفاوت که این دوچرخه هاچرخ جلو نداشته و به جای چرخ عقب نیز یک قرص فلزی چدنی نصب شده و هنگام رکاب زنی این قرص می چرخد . وزن قرص نسبتا بالا است و این امر سبب می گردد که ورزشکار یا بیمار در هنگام رکاب زدن نیازمند صرف انرژی همانند دوچرخه رانی گردد .
دوچرخه های مورد نظر معمولا روی زمین ثابت بوده و هیچگونه حرکت انتقالی ندارند و لذا انرژی حرکتی حاصل از رکاب زدن راننده صرف چرخش آزاد ( بدون اتصال به زمین ) چرخ عقب ( قرص چدنی )می گردد .
هدف از استفاده این نوع دوچرخه ها ، تقویت عضلانی پا ، ران و کمر انسان می باشد که در مورد ورزشکاران تقویت و نیرومندسازی عضلانی و در مورد بیماران توانمندسازی قسمت های مورد نظر بیمار و فعالیت عادی آنها می باشد . دوچرخه های ثابت را در حالت کلی می توان به دو گروه عمده طبقه بندی کرد :
دوچرخه های ثابت طبی :
این نوع دوچرخه ها برای بیماران نیازمند توانمندسازی عضلانی طراحی و ساخته می شود . لذا نیروی مورد نیاز برای رکاب زنی بر اساس شرایط یک فرد بیمار طراحی و اجرا می گردد . همچنین استفاده از این نوع دوچرخه ها سبب جلوگیری از ابتلا به برخی بیماری ها مانند آرتورز و قلبی می گردد و به همین دلیل برخی افراد از آن استفاده می کنند .
دوچرخه های ثابت ورزشی:
این نوع دوچرخه ها برای ورزشکاران طراحی و ساخته می شود . لذا نیروی مورد نیاز برای رکاب زنی معمولا بیشتر از نوع طبی آن می باشد . دوچرخه طبی و ورزشی همانطوریکه از نا م آن مشخص است برای توانمند سازی بیماران و یا ورزشکاران مورد استفاده قرار می گیرد . در حالت کاربردهای ورزشی هدف از کاربرد این دستگاه تقویت عضلانی ورزشکار به خصوص در نواحی پا ، ران ، کمر و مفاصل و همچنین افزایش استقامت بدن می باشد .
در مورد استفاده های طبی کاربرد محصول را می توان به صورت زیر عنوان کرد .
· خاصیت نرمشی برای اندام تحتانی
· مناسب برای افراد دیابتی
· مناسب برای افرادی که دچار بیماری های قلبی هستند
· کاهش فشار خون
· مناسب برای افراد با مشکلات ریوی
· مناسب برای افرادی که دارای کمردرد هستند
· افزایش استقامت بدن بیماران
· کاهش کلسترول خون
همچنین استفاده از دستگاه دوچرخه ثابت برای پیشگیری از بیماری های آرتروز - کمردرد - افزایش وزن کاملا موثر می باشد .دوچرخه طبی از جمله تجهیزات معمول در مهندسی پزشکی و ورزش بوده و کاربرد خود را در این عرصه ها ارائه می دهند و با بررسی های صورت گرفته می تو ان این تجهیز را در فهرست کالاهای عمومی بازار طبقه بندی نموده و لذا اهمیت استراتژیک خاصی را نمی توان برای آن عنوان نمود . البته با توجه بر واردات این کالا از کشورهای مختلف و وجود پتانسیل صادراتی برای آن، می توان گفت که در صورت توسعه تولید داخل آن ، جلوگیری از خروج ارز و همچنین توسعه صادرات در مورد آن بوجود خواهد آمد لیکن در هر صورت این موضوع عمومی بودن کالا را همچنان حفظ خواهد نمود و بر اساس آن غیر استراتژیک بودن کالا را می توان پذیرفت .
این طرح شامل:
· مقدمه
· معرفی محصول
· کد ISIC محصول
· شماره تعرفه گمرکی
· شرایط واردات محصول
· بررسی استانداردهای موجود در مورد محصول
· بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی محصول
· معرفی موارد مصرف و کاربرد محصولات
· بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول
· بررسی اهمیت استراتژیکی کالا در دنیای امروز
· معرفی شرایط صادرات
· کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول
· وضعیت عرضه و تقاضا
· بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید از آغاز برنامه سوم تاکنون
· بررسی ظرفیت های بهره برداری
· بررسی سطح تکنولوژی تولید در واحدهای فعال
· نام کشورها و شرکت های سازنده ماشین آلات مورد استفاده در تولید محصول
· بررسی وضعیت طرح های جدید و طرح های توسعه در دست اجرا
· بررسی روند مصرف از آغاز برنامه سوم تاکنون
· بررسی نیاز به محصول با اولویت صادرات تا پایان برنامه توسعه چهارم
· بررسی اجمالی تکنولوژی و روش های تولید و عرضه م حصول در کشور و مقایسه آن با دیگر کشورها
· تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژی های مرسوم در تولید محصول
· بررسی و تعیین حداقل ظرفیت اقتصادی به همراه برآورد حجم سرمایه گذاری ثابت مورد نیاز
· محوطه سازی
· و .....