آب یک منبع مهم حیاتی برای ما انسانهااست. بدون منابع آب سالم برای نوشیدن و پختن به شدت بیمارمی شویم . در کشورهای پیشرفته دسترسی به آبآشامیدنی سالم امکان پذیراست. در کشورهای در حال توسعه دسترسی به آب، سخت و دشوار است است و وقتی هم که به آب می رسید هیچ تضمینی درموردسالم و بهداشتی بودن آب وجود ندارد. شرکت هلیوزدستگاه ارزان قیمت و کوچکی ساخته که ازانرژی خورشیدی برای ضد عفونی و تصفیه آب های مشکوک به آلودگی میکروبی استفاده می کند. این دستگاه که WADI نام دارد، شدت اشعه های فرابنفش برای سالم سازی آب را تشخیص می دهد واندازه گیری می کند، و کاربران دستگاه را قادر می سازد تا به سالم و قابل آشامیدن بودن آب پی ببرند.
هلیوز تنها شرکت تازه تأسیس دیگری در زمینه تکنولوژی آب و فاضلاب نیست، این شرکت تیمی متعهد از پزشکان، اقتصاددان ها، محققان علمی و هماهنگ کننده های پروژه ها با همکارانی در سراسر دنیا هستند که در کنار هم آمدند تا آبی سالم برای مردمی که در انتهای هرم زندگی می کنند، محیا کنند.
این شرکت با نگاهی عمیق تر به ابزار تصفیه آب، توانست دستگاهی بسازد که فراتر از چیزی را انجام می دهد که تصفیه کن های معمولی موجود در بازار انجام می دهند. آن ها به این موضوع پی بردند که برای تغییر زندگی میلیون ها نفر که دسترسی به آب سالم ندارند، باید دستگاهی بسازند که طراحی ساده ای داشته باشد، تا با قیمتی ارزان برای مصرف کنندگان تمام شود، در برابر شکستن مقاوم باشد و یا کمتر به تعویض قطعات نیاز پیدا کند.
WADI دستگاهی است که آب درون بطری را بدون استفاده از مواد شیمیایی، باتری یا فیلتر، تصفیه می کند، که این خود نشان دهنده پیشرفت بزرگی در این زمینه است. WADI از روش سولاریوم برای تصفیه آب آلوده استفاده می کند. در این روش از اشعه فرا بنفش نور خورشید برای کشتن ویروس ها، باکتری ها، و انگل ها استفاده می شود. WADI به جای سرگردان کردن مصرف کنندگان در مورد اینکه آیا آب به اندازه کافی برای تصفیه در معرض نور خورشید قرار داشته یا خیر، میزان پرتو فرابنفش خورشید را اندازه می گیرد و زمان لازم برای تصفیه را محاسبه می کند. به محض این که پرتو کافی به بطری برخورد کرد، WADI توسط یک نوار وضعیت و نمایش یک صورتک خندان، کاربران را از اینکه آب برای نوشیدن امن است آگاه می سازد.
WADI تا کنون در هند و آفریقا آزمایش شده و طبق گفته های یک موسسه غیرانتفاعی بهداشت در اتریش: «WADI راه حل مناسب و موفقیت آمیزی برای دسترسی به آب آشامیدنی ایمن و سالم، مخصوصاً برای مردم فقیر در مناطق روستایی، است.»
http://abresantehran.ir/