این روند فقط توسط انرژی خورشید صورت می گیرد. به روند تولید ابر و باران در طبیعت فکر کنید! خورشید آب را گرم، و بخار کرده و در حین بخار سازی، نمک ، آلودگی و دیگر مواد اضافه از ملکول های آب جدا می شوند. با فشار و دمای مناسب، ملکول های آب مجدداً تشکیل می شوند و به روی زمین فرود می آیند. مهم نیست شما در کجا دنیا زندگی می کنید، در صورت تمیز بودن هوا، اگر قبل از سقوط قطرات باران آن ها را جمع آوری کنید، برای آشامیدن مناسب می باشند.
روش تقطیر خورشیدی روش بسیار ساده و کم هزینه ای است و برای تأمین آب مناطقی با جمعیت بسیار کم، مناسب می باشد. این آب شیرین کن ها از قواعد اصلی تبخیر و تقطیر آب استفاده می کنند. آب شور و غیر قابل آشامیدن وارد تشتک دستگاه می شود و سپس توسط تابش نور خورشید گرم و تبخیر می شود. همانطور که قبلا نیز عنوان شد، مواد اضافه و حتی برخی از میکروب ها حین تبخیر از ملکول های آب جدا شده و در تشتک باقی می مانند. به عبارت دیگر، ملکول های آب عاری از آلودگی به صورت بخار، رو به بالا حرکت می کنند. از آنجا که این سیستم توسط شیشه، پلاستیک یا غیره بسته شده است، بخار آب راهی به بیرون از سیستم ندارد و روی سطح سرپوش تقطیر می شود. سرپوش مذکور شیب دار است و با شیب خود، قطرات آب حاصل از تقطیر را به سمت خروجی سیستم هدایت می کند.
برای جذب حداکثر انرژی خورشید و کاهش اتلاف حرارتی در آب شیرین کن های خورشیدی باید نکات زیر را مد نظر داشت:
سرپوش پلاستیکی یا شیشه ای آب شیرین کن باید نور خورشید را به خوبی عبور دهد.
از تشکیل بلورهای نمک در دستگاه باید جلوگیری شود.
فاصله بین آب های تشتک و سرپورش آب شیرین کن باید به حداقل برسد.
تشتک آب شور باید تیره رنگ باشد تا انرژی خورشید را بهتر جذب کند.
آب شیرین کن نباید با فضای خارج ارتباط داشته باشد و محیط آن باید کاملا بسته باشد.
این روش بسیار ساده و کم هزینه است ولی باید بدانید که با این روشها آب مقطر تولید می کنید که از نظر درصد املاح در حد بسیار پایینی است و با آب شرب اندکی تفاوت دارد.
http://abresantehran.ir/