غذای حلال، پاک و طاهر است و نجس نیست. غذای سالمی است که اجازه مصرف آن مطابق با احکام شریعت اسلامی داده شده است و باید عاری از هرگونه عناصر حرام و نیز نجاست باشد.
این استاندارد برای مواد اولیه و افزودنیهای غذایی که منشاء حیوانی یا مستی آور دارند و یا فرآورده هایی که به میزان هر چند جزیی از مواد اولیه با منشاء حیوانی یا مستی آور دارند و یا مواد اولیه, افزودنی ها و یا فرآورده هایی که ممکن است در هر مرحله از زنجیره غذایی با مواد نجس یا غیر حلال در تماس باشند و یا برای موادی که در روش تولید آن ممکن است اصل حلیت ماده غذایی تغییر نماید, قابل کاربرد است.
این استاندارد رویهم رفته بررسیهایی در تمام مراحل (از مواد خام تا محصول نهایی) را تعیین میکند که شامل آمادهسازی، پرورش، بستهبندی، برچسب زدن، جابجایی، انتقال، توزیع، ذخیرهسازی، پخت غذای حلال و نحوه ارائه آن طبق ضوابط شرعی، اعمال میشود.
برخی از مزایای اخذ استاندارد غذای حلال:
1- با دریافت این تاییدیه سازمان قادر به برقراری ارتباط با بیش از ربع جمعیت دنیا از طریق کسب موقعیت استثنایی صادرات به متقاضیان غذای حلال در سراسر دنیا خواهد بود. با توجه به بالا بودن جمعیت مسلمان جهان, ارزش مالی این بازار بسیار بالا خواهد بود.
2- تاییدیه حلال با اعمال قوانین بسیاردقیق و سخت گیرانه در زمینه رعایت اصول بهداشتی فردی مورد نیاز، علاوه بر تاکیدات موجود در سیستم های ایمنی و تامین سلامت مواد غذایی خواهد بود.
3- دستیابی به تولید غذای حلال و افزایش اعتماد به نفس مصرف کننده مسلمان با توجه به غذای حلال.
2- توسعه الزامات اقتصادی و بازرگانی تحت عنوان «توسعه بازارهای اسلامی بر پایه غذای حلال»
3- برقراری چارچوب اساسی برای قوانین و آییننامهها در غذای حلال و گواهیهای مرتبط.