پورتال چیست؛ 4 مزیت آن کدام است؟

پورتال چیست؛ 4 مزیت آن کدام است؟
پورتال چیست؟ برای پاسخ به این سوال به طور خلاصه می توان گفت درگاهی است برای وبسایت های دیگر که کار آن ارائه اطلاعات به صورت منسجم است. در واقع شما می توانید امکان ایجاد ارتباطات پیشرفته را از طریق پورتال فراهم کنید. در این مقاله به شما خواهیم گفت پورتال چیست و در ادامه با مزیت‌های آن آشنا خواهیم شد.
: 76

پورتال چیست؟ برای پاسخ به این سوال به طور خلاصه می توان گفت درگاهی است برای وبسایت های دیگر که کار آن ارائه اطلاعات به صورت منسجم است. در واقع شما می توانید امکان ایجاد ارتباطات پیشرفته را از طریق پورتال فراهم کنید. در این مقاله به شما خواهیم گفت پورتال چیست و در ادامه با مزیت‌های آن آشنا خواهیم شد.

پرتال چیست؟

پرتال چیست

قبل از اینکه بدانیم پورتال چیست، ابتدا باید تفاوت سایت شرکتی و فروشگاهی را بدانیم. همانطور که در مقدمه گفته شد پورتال وب سایتی است که به اطلاعات ارائه شده توسط وبسایت های دیگر انسجام می دهد و مخاطب در زمان جستجوی اینترنتی می توانند دامنه وسیعی از اطلاعات مورد نظر را از طریق آن کسب کند. حتما بارها دیده اید که بسیاری از شرکت ها و سازمان های بزرگ برای معرفی وبسایت خود از عنوان پورتال استفاده می کنند.

برای مثال اگر روی لینک کلیک کنید وارد پورتال شهر 24 می شوید: https://www.shahr24.com/signin.aspx

این شرکت ها سعی می کنند در قالب پورتال اطلاعات جامع و  دقیقی را در اختیار مخاطبان خود قرار دهند به طوری که مخاطب نیازی برای مراجعه به وبسایت های دیگر نیست. امروزه این شرایط فراهم شده تا از طریق سایت ساز آنلاین اقدام به راه اندازی پورتال کنید. اما نکته مهم این است که پورتال های اختصاصی قابلیت هایی دارند که رقابت را برای رقبا سخت می کند.

شما می توانید در پورتال خود فهرستی طویل از اطلاعات و امکانات را در دسترس مخاطب قرار دهید.  همه این موارد در کنار هم کمک می کند تا ماندگاری مخاطب بیشتر شود. پورتال ها انواع مختلفی دارند که مهمترین آن ها عبارت است  از:

  • پورتال مشتری: این پورتال به صورت مشتری محور طراحی شده است که براساس آن سازمان ها و شرکت ها می توانند اسناد مختلفی را در دسترس داشته باشند. دسترسی به این پورتال ها به صورت یکطرفه است.
  • پورتال کارکنان: این پورتال ها نیز به صورت سازمانی طراحی می شود که امکان مدیریت داده ها و اطلاعات را امکان پذیر می کند. در بستر این پورتال ها همه کارمندان می توانند به محیط حرفه ای کاری دسترسی پیدا کنند.
  • پورتال عمودی: این پورتال ها به صورت تخصصی برای ورود به بازار طراحی می شوند. اطلاعات در این پورتال ها به صورت بیان اطلاعات درباره مشاغل یا صنایع خاص می باشد.
  • پورتال افقی: در این پورتال ها چند شرکت می توانند از آن استفاده کنند و تمرکز بیشتری روی طیف وسیعی محصولات یا خدمات است.
  • پورتال فروش: این پورتال ها در واقع محل ذخیره داده ها و اطلاعات مالی و دارایی برای فروشندگان است.
  • پورتال مدیریت پروژه: در بستر این پورتال می توان به راحتی پروژه ها را مدیریت و بررسی کرد. این فضا می تواند به صورت اشتراکی بین اعضای تیم نیز باشد.
  • پورتال عضویت: این پورتال امکان عضویت را برای اعضای سازمان فراهم می کند که دسترسی به این اطلاعات نیز برای برخی اعضا امکان پذیر است.
  • پورتال اکسترانت: این پورتال ها برخلاف پورتال های اینترانت یا کارمندی، بر مدار مشتری و مخاطب فعالیت دارد که شبکه خارجی پورتال را شامل می شود. در این پورتال ها امکان دسترسی به شبکه داخلی با شخص ثالث نیز اعطا می شود.
  • پورتال شرکتی: یکی از پرطرفدار ترین پورتال ها امروزه مربوط به پورتال های شرکتی است که شرکت ها در آن اطلاعات و خدمات به کارمندان را مورد توجه قرار می دهند.

مزایای آن

مزایای طراحی پورتال

زمانی که اقدام به طراحی پرتال می کنید می توانید از مزیت های چهارگانه آن نیز در ادامه بهره مند شوید. این مزایا عبارت است از:

1- ارتقا سطح تعامل با کاربر

یکی از مهمترین مزیت هایی که هر وبسایت یا پورتالی به دنبال آن است، امکان برقراری ارتباط با کاربرد و ایجاد سطح وسیع تعامل با او است. پورتال این شرایط را فراهم می کند تا کاربر بتواند از طریق پورتال با شما ارتباط برقرار کند.

پورتال بهترین بستر برای آگاهی بیشتر مشتری از خدمات و محصولات شما است. علاوه براینکه از این طریق می توانید وضعیت بازار کار خود را نیز به صورت هوشمند ارزیابی کنید.

2- افزایش آگاهی

از دیگر مزیت های مهم پورتال افزایش آگاهی مخاطب و مشتری نسبت به محصولات و خدمات شرکت است. از آنجا که اینترنت به جزیی جداناپذیر از زندگی انسان ها تبدیل شده بسیاری از رقبا از طریق وبسایت و پورتال تلاش می کنند توجه مخاطب را به خود معطوف کنند. شما می توانید در این رقابت تنگاتنگ آگاهی کاربر را نسبت به خدمات و محصولات خود افزایش دهید.

3- صرفه جویی در هزینه ها

زمانی که شما بتوانید اطلاعات را درباره خدمات و محصولات خود را به طور درست و دقیق به مخاطب منتقل کنید، می توان گفت در زمین رقابت برنده شده اید. پورتال این شرایط را برای شما فراهم می کند تا هزینه های اطلاع رسانی را به مشتریان و کارکنان کاهش دهید.  

4- افزایش درآمد

افزایش درآمد

همه کسب و کارها به دنبال فروش بیشتر و جلب توجه مخاطب و مشتری هستند. پورتال با خدماتی که می تواند در قالب فروشگاه اینترنتی و... به شما ارائه کند زمینه فروش بیشتر محصول را برای شما فراهم می کند.

از همین رو امروزه بسیاری از شرکت ها با راه اندازی پورتال نه تنها می توانند محصول بیشتری بفروشند بلکه به داده هایی دست پیدا می کنند که می تواند نظرات و نیازهای مشتریان را به صورت هوشمند ارزیابی و برای محصولات آتی برنامه ریزی کنند. این موضوع مزیتی منحصر به فرد برای شرکت ها به همراه دارد.

نتیجه گیری

پلتفرمی که امروزه با نام پورتال در بستر وب امکان گردآوری سطح وسیعی از اطلاعات را برای شرکت ها و نهادها فراهم کرده است گزینه ای است که نمی توان به سادگی از کنار آن عبور کرد. مزیت هایی مانند افزایش درآمد، افزایش آگاهی، ارتقا سطح تعامل با مشتری  و صرفه جویی در هزینه ها را تنها می توان در بستر راه اندازی یک پورتال به دست آورد.

این پلتفرم ها امروزه با استفاده از فریم ورک های فرانت اند و بک اند طراحی می شوند.

از همین رو امروزه بسیاری از شرکت ها برای گردآوری داده های مختلف اقدام به راه اندازی پورتال های مختلف می کنند. پورتال های شرکتی، مشتری، اکسترانت، اینترانت، منابع انسانی، مدیریت پروژه، افقی و عمودی تنها بخشی از پورتال هایی است که امروزه با اهداف مختلف راه اندازی و مورد استفاده قرار می گیرد.

چنانچه سوالی داشتید تیم شهر 24 در خدمت شماست.

منبع: what-when-how.com

رفتن به بالا